GIB:LAB ▷ MILAN TOMÁŠIK (SI/SK) + THEO CLINKARD (UK)

28.–29. 8. 2021
Mladi zmaji, Ljubljana Zalog

Ilustracija: Hana Jesih

Mentorja: Milan Tomášik in Theo Clinkard
Kdaj: 28.–29. 8. 2021, od 9.30 do 17.30
Kje: Mladi zmaji Zalog, Zaloška 220, Ljubljana

 

GIB:LAB je brezplačen gibalni laboratorij osredotočen na poglobljeno skupinsko raziskovanje manj znanih tehnik gibanja in telesnega izraza. Namenjem je mladim gibalcem, plesalcem, igralcem do 29 leta in obsega dva vikenda intenzivnega raziskovanja s štirimi mednarodno uveljavljenimi mentorji. Program je nastal v sodelovanju med Javnim zavodom Mladi zmaji in Zavodom 0.1.

 

9.30 jutranja kava z mentorjem
10.00 ogrevanje (Tomášik)
11.30 premor
11.45 raziskovalna delavnica (Clinkard)
13.30 premor za kosilo
14.15 ustvarjalni proces (Clinkard)
16.00 Q/A
16.30 samostojno delo mladih

 

▷ MILAN TOMÁŠIK je plesalec, koreograf in pedagog, ki od leta 2004 živi in ustvarja v Sloveniji. Diplomiral je na P.A.R.T.S., mednarodni šoli sodobnega plesa v Bruslju. Je soustanovitelj mednarodno uspešne skupine Les SlovaKs, s katero je soustvaril tri celovečerne predstave. V Sloveniji je sodeloval z uveljavljenimi koreografskimi imeni, kot pedagog je poučeval na En-Knap Group, Ultima Vez, Štúdio Tanca, Plesni Teater Ljubljana, The Place, SEAD, DOCH, itd. Leta 2014 je ustanovil plesno skupino Milan Tomášik & Co.

 

www.milantomasik.com

 

▷ THEO CLINKARD je britanski koreograf, pedagog, performer in oblikovalec. Po končanem študiju na Rambert, šoli za balet in sodobni ples v Veliki Britaniji, je sodeloval v predstavah mednarodno odmevnih koreografov kot so M. Bourne, W. Mcgregor, R. Bonachela itd. Ustvarja lastne predstave, koreografira za priznane ansamble kot npr. Tanztheatre Wuppertal Pina Bausch, Danza Contemporanea de Cuba in Candoco Dance Company in plesne akademije Ballet Junior de Geneve, SEAD itd.

 

http://www.theoclinkard.com

GIB:LAB je primeren za vse, ki imate dobro gibalno predznanje in ste stari do 29 let. Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno! Zaželena je prisotnost na obeh dneh laboratorija, saj se raziskovanje navezuje in nadgrajuje.

 

Za prijavo pošlji e-mail na info@institute01.org z letnico rojstva ter s kratkim sestavkom o dosedanjem plesno/gibalnem udejstvovanju in motivacijskim delom, zakaj si želiš udeležiti gibalnega laboratorija.