GIB:LAB ▷ VITA OSOJNIK (SI) + MARTINA LA RAGIONE (IT)

25.–26. 9. 2021
Mladi zmaji, Ljubljana Zalog

Ilustracija: Hana Jesih

Mentorici: Vita Osojnik in Martina La Ragione
Kdaj: 25.–26. 9. 2021, od 9.30 do 17.30
Kje: Mladi zmaji Zalog, Zaloška 220, Ljubljana

 

GIB:LAB je brezplačen gibalni laboratorij osredotočen na poglobljeno skupinsko raziskovanje manj znanih tehnik gibanja in telesnega izraza. Namenjem je mladim gibalcem, plesalcem, igralcem do 29 leta in obsega dva vikenda intenzivnega raziskovanja s štirimi mednarodno uveljavljenimi mentorji. Program je nastal v sodelovanju med Javnim zavodom Mladi zmaji in Zavodom 0.1.

 

9.30 jutranja kava z mentorico
10.00 ogrevanje (Osojnik)
11.30 premor
11.45 raziskovalna delavnica (La Ragione)
13.30 premor za kosilo
14.15 ustvarjalni proces (La Ragione)
16.00 Q/A
16.30 samostojno delo mladih

 

▷ VITA OSOJNIK je plesalka, koreografinja, plesna pedagoginja in ulična umetnica. Po zaključeni Srednji glasbeni in baletni šoli je študij sodobnega plesa in koreografije nadaljevala na SEAD v Avstriji. Pedagoško in mentorsko delo opravlja v tako v slovenskih kot tujih izobraževalnih programih. Je avtorica številnih plesnih predstav (“Nosila sem tuje otroke”, “Del mene je narejen iz stekla” …) in soustvarjalka predstav (“Sen plesne noči”, “Manada”, “Danes zadnjikrat” …). Septembra 2019 je na povabilo mladega ansambla Dantzaz iz St. Sebastiana v Španiji ustvarila novo koregrafsko delo “Hombre masa”, istega leta je koreografirala tudi projekt “Začasno zadržana telesa” v PTL.

 

▷ MARTINA LA RAGIONE je plesalka, koreografinja, plesna pedagoginja in asistentka koreografije. Kot plesalka sodeluje z imeni kot so Teri J. Weikel, C. Carlson, V. Spallarossa, G. Maiorino, C. Massari itd. Je del ekipe strokovnega izobraževanja Art Factory International in sodeluje pri projektu “Suchen & Finden” v Tanztheater Wuppertal Pina Bausch. Pred kratkim je ustvarila “UnHeaven” za balet Bayerische Junior. Skupaj z Valentino Buldrini je zmagala na Premio Equilibrio v gledališču Roma z duetom “WILL”, ki je gostoval na večih festivalih po Evropi. Njena zadnja so-stvaritev bo premiero doživela jeseni, znotraj formata PopUp – Explore Dance Network v Münchnu.

https://www.martinalaragione.net

GIB:LAB je primeren za vse, ki imate dobro gibalno predznanje. Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno! Zaželena je prisotnost na obeh dneh laboratorija, saj se raziskovanje navezuje in nadgrajuje.

 

Za prijavo pošlji e-mail na info@institute01.org z letnico rojstva ter s kratkim sestavkom o dosedanjem plesno/gibalnem udejstvovanju in motivacijskim delom, zakaj si želiš udeležiti gibalnega laboratorija.