Zavod za sodobno umetniško prakso in teorijo 0.1 je kreativna platforma namenjena raziskovanju in produkciji sodobne umetniške prakse in teorije. Združuje domače in tuje avtorje ter raziskovalce, ki v sodelovanju obdelujejo koncepte in ustvarjajo nove ideje. Zavod 0.1 temelji na lastni umetniški produkciji in postprodukciji kot tudi koprodukciji z domačimi in tujimi posamezniki in organizacijami. Ustanovljen je bil leta 2016 in ima s strani Ministrstva za kulturo RS dodeljen status nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture.


V svojem delu smo osredotočeni na prisotnost in uporabo giba znotraj vseh zvrsti uprizoritvenih umetnosti: od sodobnega plesa, fizičnega gledališča, butoh pa vse do lutkovne umetnosti, postdramskega gledališča, performansa, pa tudi širše, izven scenskih umetnosti, kot naprimer gib znotraj vizualnih umetnosti, glasbe, filma in intermedijskih umetnosti.Jernej Bizjak


je plesalec, koreograf in pedagog, razpet med Slovenijo in Skandinavijo. Po zaključenem študiju na plesni akademiji CODARTS v Rotterdamu se je pridružil IT Dansa v Barceloni, kjer je nastopil v predstavah koreografov Jiri Kylian, Ohad Naharin, Sidi Larbi Cherkaoui, Alexander Ekman, Rafael Bonachela, Stijn Celis, Catherine Allard. Kasneje se je pridružil danskemu plesnemu gledališču DDT. Od leta 2015 deluje kot svobodni umetnik v projektih Korzo&NDT, Fors Works, Andersson Dance, Royal Swedish Opera, LW Dance, Helsingborg Stadsteater, Bora Bora, Dansehallerne, MUOVI idr. Na Višji baletni šoli v Ljubljani (Konzervatorij za glasbo in balet Ljubljana) je predavatelj in nosilec predmetov Osnove koreografije in Svetovni koreografski viri.


jernej.bizjak@institute01.org

Sara Živkovič Kranjc


je samozaposlena v kulturi, dramaturginja, producentka in kuratorka. Po končanem študiju na Filozofski fakulteti v Ljubljani je nadaljevala profesionalno pot predvsem na področjih filma in sodobnih scenskih umetnosti. Je avtorica večih kulturno-vzgojnih vsebin. Sodelovala je na projektih domačih in mednarodnih avtorjev mdr. "Prometej. Apologija za razklano osebnost in zbor lačnih ljudi" (S. Belak, 2013), "Penelopa" (A. Smrekar, 2014), "Torzo" (K. Janežič, 2016), "V objemu sprožilca ali pot do točke nič" (J. Bizjak, 2016), "Koyaa" (K. Saksida, 2017 – 2019), "Liliana" (M. Fabjančič, 2019), "postaja samobitno" (K. Janežič, 2020), "As if, I have missed myself" (F. Liberti, E. Rosa, 2020), "For Ludwig" (J. Bizjak, S. Nešković Peršin, K. Janežič, 2020).


sara.zivkovic@institute01.org

Klemen Janežič


je dramski igralec, gibalec, režiser in pedagog. Leta 2016 je magistriral iz umetnosti giba na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo s predstavo Torzo, za katero je prejel akademijsko Prešernovo nagrado. Od leta 2013 je stalni član igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana, vpet tudi v projekte drugih produkcij - Lutkovno gledališče Ljubljana, Mini teater, Gledališče Glej, SSG Trst, Anton Podbevšek Teater, Flota idr. Sodeloval je z uveljavljenimi režiserskimi in koreografskimi imeni - Tomaž Pandur, Ivica Buljan, Jernej Lorenci, Janusz Kica, Aleksandar Popovski, Matjaž Farič, Tanja Zgonc, Marko Bulc, SU-EN - pa tudi z režiserji mlajše generacije, npr. Tin Grabnar, Luka Martin Škof, Jana Menger, Marko Čeh, Maša Pelko, Eva Kokalj.


klemen.janezic@institute01.org